NYHEDER & DEBAT

Budget 2025 – Bredt forlig med fokus på børn, fællesskaber og klima

NYHED - 17. september 2024
Af Socialdemokratiet i Hillerød

I Socialdemokratiet er vi stolte over, at vi igen i år har landet et bredt budgetforlig, med næsten hele byrådet bag. Vores borgmester, Kirsten Jensen, har formået at balancere nødvendige prioriteringer og konstruktive forslag, så stort set alle partier kan se sig selv i det endelige budget.
 

  • Børnene i fokus – Med et historisk løft på 217 mio. kr. prioriterer vi børnene, herunder specialundervisning og bedre overgange fra børnehave til skole. Flere voksne i børnehaveklasser og et kompetenceløft til lærere og pædagoger styrker vores folkeskoler. En indsats som vi har prioriteret højt, og vil fortsætte i næste års budget.
     
  • Ny skole på Jespervej – Vi har lagt budget til en ny sund skole til børnene på Jespervej, og i byggeprocessen skal børnene være i sunde pavilloner.
     
  • Fællesskabspulje og kultur – Kulturlivet får en ny fællesskabspulje, der støtter institutioner i at skabe stærkere fællesskaber for børn og unge.

  • Drikkevandsbeskyttelse og klima – Vi investerer i at beskytte vores drikkevand og boringsnære områder mod pesticider og sikrer at vi fremover intensiverer indsatsen for en mere mangfoldig natur.

Vi er i Socialdemokratiet stolte af at kunne lave endnu et bredt budgetforlig, der skaber et solidt fundament for vores kommune – for børnene, fællesskabet og fremtiden.

(Hvis Thomas og Kirsten ser lidt trætte ud, så er det fordi billedet er taget om natten lige efter budgetforhandlingerne var færdige. Godt forhandlet til jer begge to 👏 🤝)